Skiffhead 2018

Maar liefst 167 veteranen verschenen op  1 april aan de start van de Skiffhead. Ook dit jaar was dit verreweg het grootste deelnemersveld. De leeftijdsverschillen tussen de jongste categorie (VA >27 en de oudste (VH>70) zijn aanzienlijk.  Voor Amycus verschenen Gert Jan (VH) en Rob (VD) aan de start. Rob, luidkeels aangemoedigd door zijn kinderen, wist zich ten opzichte van vorig jaar te verbeteren en steeg een aantal plaatsen in het overall klassement. Ook Gert Jan zag zijn inspanningen beloond met een stijging op de ranglijst.

In het Juniorenveld (J18) roeide Merijn voor het eerst het hele traject van Ouderkerk ad Amstel naar Amsterdam (7,5km) in de skiff.  Koelbloedig , koersvast en in een hoog tempo voer hij over de Amstel. Met roeiers aan stuur- en bakboord bij de nauwe doorgang van de Rozenoordbrug wist hij min of meer de ideale lijn vast te houden. De uitslagen vindt u hier. Het mooie verhaal van de winnaar van de Skiffhead 2018, Obbe Tibben (en de Cottwich 2017) leest u hier.

© Merijn Soeters – Bestel roeifotoboek ‘Tien jaar langs het water’ hier: www.merijnsoeters.com/product/tien-jaar-langs-het-water/