Tromp Boat Races 2023

Tromp Boat Races 2023

Lees hieronder het verslag van Hans H. die naast hard roeien ook bijzonder snel kan schrijven (Maikel en Eric staan nog onder de douche):

De TBR is een wedstrijd die vergelijkbaar is met de Cottwich Almelo Regatta. Net als de CAR is de TBR een achtervolgingsrace over 5.000 resp. 5.250 meter voor skiffs, tweeën en vieren op ideaal recht roeiwater. De TBR is in de loop van de jaren uit haar jasje gegroeid: het is nu een tweedaagse wedstrijd geworden met een verdeling van de velden over zaterdag en zondag.

Amycus was op beide dagen vertegenwoordigd: zaterdag in de veteranenskiff (Rob en Uw verslaggever) en in de Veteranen vier-met. Rob en Hans skifften een degelijke wedstrijd en constateerden dat de verhoudingen onderling en met de tegenstanders verrassend constant waren.

Misschien is het goed om een plan te maken hoe we ons verder kunnen verbeteren.

Na het jaarlijks weerzien met onze favoriete Tromp kroketten-dames, riggerden we onze skiffs af en de twee vieren op.

Het veteranen 4+ veld werd in de middag gevaren en was door het Amycus Heren Veteranen Teammanagement uitgekozen als moment om eens goed te bekijken waar de AHV8+ momenteel staat.  Voor deze wedstrijd had het AHVT een jonge vier (André, Jeroen, Ramon en Arjan, gestuurd door Maaike) en een oude vier geselecteerd (Eric, Hans, Rob en Maikel, gestuurd door Ingrid). Jong en Oud dient hier gelezen te worden als minder- / meer ervaren omdat, door het aantal levensjaren dat door André werd ingebracht, de gemiddelde leeftijd van de twee vieren elkaar niet veel zal hebben ontlopen.

Victor had de jonge vier op het hart gedrukt binnen een minuut van de oude vier te eindigen. Met 57 seconden verschil werd deze klus fluitend geklaard. Dit is heel goed nieuws en biedt perspectief voor het niveau van de AHV-8+.

De volgende dag beet Floris de spits voor Amycus af: in een loodzwaar veld van 49 deelnemers wist hij zich met plek 24 in de bovenste helft van de uitslag te nestelen. Ik verwacht dat er dit jaar op zondag een forse meewind is opgestoken, gezien de tijd van Floris: vorig jaar nog een minuut sneller dan Uw verslaggever, dit jaar bijna twee minuten! Het kan ook zijn dat Floris geweldige progressie heeft gemaakt; met zulke ervaren coaching is dat niet uit te sluiten. Zeker is dat de trainingsmaatjes van de Hunze en Daventria allen het nakijken hadden. CHAPEAU FLORIS !

Als laatste van de Amycus giganten was het de beurt aan Maikel en Eric in de 2-. Ze startten op pole-position, pal voor een sterke Tromp 2- met op boeg een bekende oud-Aegir toproeier. Geen koekenbakkers zou je zeggen, maar ook zij moesten fors toegeven op onze Amycus wonderboys. Na een aantal tweede plaatsen dit weekend wisten Eric en Maikel een heel mooi blik te trekken. GEFELICITEERD MAIKEL en ERIC !

Eric heeft nog een tiental mooie tweedehands Croker boordriemen van de Maas op de kop weten te tikken, die ter plekke zijn meegenomen naar Almelo. Het betreft boordriemen met dunne hendels. Er wordt door onze vereniging geïnvesteerd om ook het dames veteranen roeien van de grond te tillen. Het is daarom niet moeilijk te voorspellen dat er volgend jaar zich nog meer Amycus leden zullen melden aan de start van deze mooie wedstrijd.

Alle uitslagen vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top