In Memoriam Ria Blikman-Bartelink

08-10-1953 – 05-05-2023

Ria werkte tot augustus 2020 in het onderwijs. Ze had er toen 45 jaren opzitten. Op een mooie zondagmiddag in diezelfde zomer haalden wij haar over om te komen kijken bij de open dag van Amycus. Ria was aarzelend, kon ze gezien haar leeftijd de vaarkunst nog meester worden? Ze schreef zich in voor de introductie en viel voor de roeisport maar ook en vooral voor de hartelijkheid en de gezelligheid van Amycus. Ondanks de corona beperkingen ten aanzien van de coaching kreeg ze het roeien onder de knie en ze sloot zich aan bij verschillende roeiploegjes op de maandag, dinsdag en vrijdagochtend. Ook nam ze deel aan andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld de toertochten.

Ria werd al snel een gewaardeerd lid, niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken bij de schoonmaak en andere klussen. Daarnaast werd ze geprezen om haar vriendelijkheid en humor.

Eind januari werd bij Ria een ernstige ziekte geconstateerd. Na de eerste schrik pakte ze de draad monter weer op, vastbesloten er het beste van te maken. Ze probeerde op de maandagmorgen af en toe weer voorzichtig te roeien, en op 16 april jl. was ze present op de roeimachine en natuurlijk bij de koffie.

Afgelopen week werd haar lichamelijke situatie plotseling slechter. De snelheid waarmee de ziekte om zich heen greep heeft haar maar ook ons verrast. Op vrijdag 5 mei is ze overleden. We zullen haar missen.

Anneke Beukers