Ergometerwedstrijd 2021 Jeugd

Zondagmiddag 11 april: we genieten van mooie beelden uit Italië van het EK roeien én kijken terug op een geslaagde ergometerwedstrijd bij Amycus.

De winnaar van vorig jaar, Anner, nam samen met de nieuwe jeugdleden enthousiast deel aan de dinsdagavond ergometertrainingen. Na enkele trainingen, waarbij hij zeer onder de indruk raakte van de andere jeugdleden, wierp hij een blik op zijn wisselbeker en besloot dat het tijd werd om zijn krachten opnieuw te meten. Heel sportief!

Dit jeugdig enthousiasme kan een vereniging als Amycus natuurlijk heel goed gebruiken. Het viel ook nog eens heel toevallig samen met de plannen van ons iets oudere jeugdlid Ans Oostveen en deze gouden combinatie leverde een zeer geslaagde, sportieve ergometerochtend op. 

Anner, Tom en Floris streden in een 2 km-race  om de wisselbeker. Dit leverde een spannende strijd op tussen Tom en Anner. Deze twee gedoodverfde favorieten werden dankzij de omrekentabel naar leeftijd en gewicht echter volledig  verrast door Floris, die voor zijn leeftijd ook een supertijd had neergezet. En de uitslag is als volgt:

NaamTijdGecorrigeerde tijd
Floris8.21.67.12.34
Tom8.03.37.14.22
Anner8.08.87.45.55

Onze dappere nieuwe leden, die het bijna niet meer zagen zitten door al dat ergometergeweld, hebben zich ondanks alles in het zweet gewerkt op de 500 meter sprint. En dat hebben ze geweldig gedaan! Mooie tijden geroeid, maar veel belangrijker nog: ze hebben zichzelf overwonnen en in korte tijd prima vooruitgang laten zien in hun roeitechniek. Daar kunnen we in de toekomst nog iets van verwachten. Hieronder de uitslag:

NaamTijdGecorrigeerde tijd
Eva1.59.61.33.53
Tess2.19.01.39.52
Raymond2.03.91.46.15
Jelke2.201.52.14
Britt2.352.20.28

Dit was nog niet alles, want de jeugd heeft zich ook nog laten gaan in een spannende roeiestafette van 1000 meter. Verdeeld in 2 groepen van 4 werd dit netjes volgens de regels uitgevoerd. Beide groepjes werden daarbij ook flink aangemoedigd door hun aanvoerders Tom en Anner, die als echte coaches het moreel hoog wisten te houden. Deze race werd met slechts 4 seconden verschil gewonnen door de ploeg van Anner, Eva, Jelke en Raymond.

Namens een trotse jeugdcommissaris: hartelijk dank voor al jullie inzet en sportiviteit!

Ingrid Postel