Skiffhead 2019

Van onze speciale verslaggever :

 “Laat terug uit A’dam waar het op de Hoop bij de prijsuitreiking een gezellige boel was. Skiffhead zit erop ! Zwaar was het maar evengoed leuk en leerzaam.
Hans Hummelink blik in zijn klasse! Namens de vereniging heb ik hem op de Hoop kunnen feliciteren bij gebrek aan andere gezagsdragers. Samen hebben we het Aegirlied gezongen : de allersnelste op de skiffhead was van Aegir!!! : Melvin Twellaar
.”

Met de kennis van nu is vast te stellen dat het besluit van Hans destijds om de vereniging te verlaten en over te stappen naar Daventria hem geen windeieren heeft gelegd. Het trainen onder fysiek zware omstandigheden op een stromende rivier leverde hem onmiskenbaar voordeel op ten opzichte van zijn concurrenten. Met veel vertoon van macht nam hij afstand. Toeschouwers zagen dat hij een volstrekt uniek parcours aflegde. Waar iedereen probeerde de kortste weg te vinden koos Hans demonstratief voor de buitenbochten. Gewend aan kribben in de IJssel wist hij de bakboordpijler van de Utrechtsebrug blindelings te vinden. Het geeft zijn overwinning nog meer glans. Interessant is overigens in dit verband een artikel in het Varsity magazine dat aan de vooravond van de Skiffhead verscheen ( #Rowme) .

Naast Hans werd Amycus in het veteranen veld vertegenwoordigd door Sebastiaan, Rob, Gert Jan en René. Het onstuimige water en de harde Noordoostenwind eiste  weliswaar zijn tol maar na afloop overheersten een voldaan gevoel en tevreden gezichten. Merijn startte in het laatste blok van de dag in het J18x veld. Voorafgaande aan de wedstrijd volgde hij de Keizer van de Amstel, Frans Göbel. Het leverde hem veel praktische informatie op die hij met succes kon gebruiken voor zijn eigen race. Messcherp stuurde hij zijn skiff over de Amstel. De omstandigheden werkten niet echt in zijn voordeel.  Uiteindelijk eindigde hij op plaats 22 (vd 36). Dat hij de snelste Amycus deelnemer was, wekt inmiddels geen verbazing meer. Of zoals onze speciale verslaggever het verwoordde: “De jongste deelnemer van Amycus de snelste! Daar zit toekomst in bij nog gunstiger omstandigheden .

De uitslagen vindt u hier. Foto’s hieronder en bij Merijn Soeters.