Twentse Winterwedstrijden 2019

Zondag 10 februari 2019: een stormachtige dag in Twente. Onze buurvereniging Tubantia schrok er gelukkig niet voor terug om de Twentse Winter Wedstrijden gewoon door te laten gaan.

Een moedig besluit dat goed uitpakte: uiteindelijk werden er tussen de buien door zeer interessante wedstrijden gevaren, niet in het minst door een record afvaardiging van Amycus.

Er verschenen maar liefst 8 ploegen aan de start, waardoor de Amycus botenwagen een zeldzame hoeveelheid boten moest torsen: 4 gladde vieren, een C4 en een acht. Een en ander veilig en vakkundig vervoerd door transportonderneming Stamsnijder. Wie waren dan deze giganten die de strijd met de elementen aandurfden?

In het Mix C4+ veld traden twee Amycus ploegen aan die, als ik goed geïnformeerd ben, hun eerste wedstrijd voeren: Monique, Vincent, Jeroen en Koen met stuur Marijke tegen Ramon, Liesbeth, Ingrid en Maaike gestuurd door Lotte. Ze werden verdienstelijk derde en vierde, midden  in hun veld van 6 ploegen.

In de J18C4* wisten Geordi, Wietse, Anner en Tom, eveneens gestuurd door Lotte, hun veld met overmacht te winnen. Duidelijk een ploeg met een hele grote toekomst.

Ans, Herma, Ank en Gaby in het de DV4X+ veld, gecoached en gestuurd door Krijn in de Zilvermeeuw waren in eerste instantie niet erg tevreden met hun 8e plek van de 11 deelnemers in het veld. Toch konden ook zij met opgeheven hoofd huiswaarts dankzij het ingenieuze Tubantia tijd-omrekensysteem dat door deze vereniging gebruikt wordt om onvergelijkbare tijden toch met elkaar te vergelijken. Hierdoor plaatsten de dames zich met een 29e plek van alle 81 deelnemers in de bovenste helft van de uitslag.

Arend, Gert-Jan, Victor, ondergetekende, Rob, Jan Willem, Maikel en Eric wederom gecoached en gestuurd door Krijn, eindigden in het midden het V8+ veld.  Een race die bemoeilijkt werd doordat de stuurinrichting van de Zeearend defect bleek toen Krijn tevergeefs probeerde het surplus aan vermogen dat door de bakboordroeiers op het water werd gelegd te corrigeren. Gevolg was dat we bijkans een aantal keren bij Daventria, dat op dat moment door ons werd ingelopen, naar binnen voeren. Een race om snel te vergeten dus.

Gelukkig hadden we in het blok daarvoor, in het V4- veld wel prima gepresteerd; sterker nog, het veld dat bestond uit 6 erkend hardroeiende ploegen werd volledig door Amycus gedomineerd: Rob en ondergetekende aangevuld met Merijn en ons nieuwe lid Sebastiaan wonnen in de Ariadne in een uitstekende tijd. Sebastiaan gaf hiermee het visitekaartje af dat wij gewend zijn van oud-Aegir roeiers. Merijn kon mooi een lange neus maken naar zijn zware collega jeugdroeiers van Tubantia en Tyro die derde werden achter de Hulshoff met aan boord Arend, Jan Willem, Maikel en Eric. Hekkensluiters in dit veld op 1 min 35 van de winnaars waren Gert-Jan, René, Miel en Victor. Het hierboven al genoemde onnavolgbare Tubantia tijd-omrekensysteem kon deze prestatie zeker waarderen: de heren vingen zowel blik in het  V4- veld als ook een prachtige overall prijs voor de allerbeste omgerekende prestatie van de dag. Hulde !

Kortom, een onstuimige dag vol met heel mooie Amycus prestaties. Op naar de Head !

Verslag Hans H.

Uitslagen vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.