ARB 2018

Om 4:15 uur rinkelde vanochtend de wekker van Merijn. In het schemerdonker ging hij op weg naar Amycus om op tijd aan de start te verschijnen voor de wedstrijden van de ARB op de Bosbaan. Ingedeeld in de eerste heat trof hij om klokslag 8:00 uur tegenstanders uit Hilversum (Tromp), Maastricht (2x) en een oude bekende uit Delft (DDS). Bij de wedstrijden in Tilburg had Merijn deze laatste roeier nipt verslagen. Onder mooie omstandigheden, weinig wind en spiegelglad water,  tekende zich na de start al snel een tweedeling in dit veld (J181x, heat 1) af. Op kop één van de roeiers uit Maastricht en de roeier van Tromp. Op gepaste afstand volgde de rest van het veld. Merijn nam op 500 meter afstand van zijn beide belagers maar rond de 1000 meter kwamen zij gevaarlijk dicht bij. Onverstoorbaar voerde Merijn het tempo enigszins op en nam in het tweede deel van de wedstrijd afstand van de achtervolgers. De eindsprint was ronduit indrukwekkend. Voor het eerst finishte Merijn in een wedstrijd binnen de 8 minuten op de derde plaats. De KNRB streeft er naar in overleg met de organiserende verenigingen de heats zo samen te stellen dat elke heat een spannend verloop kent. Om die reden worden door de coaches streeftijden opgegeven en, wanneer hier aanleiding voor is, gekeken naar resultaten in voorgaande wedstrijden. Omdat de wedstrijden kort na elkaar worden gevaren zijn de omstandigheden redelijk vergelijkbaar. Over 3 heats met in het totaal 17 deelnemers eindigde Merijn op de 11e plaats. Uitslagen vindt u hier.