Spaarne Lenterace 2018

Voor de tweede keer hebben wij deze wedstrijd gevaren omdat het zo’n leuke wedstrijd is.

Voor mij persoonlijk is deze locatie vooral nostalgie, omdat ik 50 jaar geleden op dit water mijn eerste roeilessen heb gekregen. Na een onderbreking van circa 30 jaar heb ik mijn roeicarrière hervat bij Amycus. De aanloop naar deze wedstrijd verliep wat moeizaam, door een koud voorjaar, de blessure van Ans en reeds geplande vakanties.

De botenwagen bleek wederom, of nog steeds, niet in orde. Nadat hij door een professional onder handen was genomen, konden we zaterdag met een goed functionerende verlichting van de botenwagen op weg naar Heemstede.

Zondagochtend konden we met stralend weer en een flinke bries starten met aanriggeren en oproeien naar het startpunt. Het wedstrijdparcours start op de Ringvaart ter hoogte van Bennebroek en na de brug en een nagenoeg haakse bocht vaar je verder op het Spaarne. Wij hadden een goed wedstrijdtempo en alles ging voorspoedig tot wij vlak voor de finish in contact kwamen met de riemen van een van de tegenstanders. Alle vaart was uit de boot en hierdoor hebben wij kostbare seconden verloren. Maar blik zat er toch al niet in en al met al hebben we lekker geroeid.

Ook Gertjan viel niet in de prijzen met zijn skiff, omdat hij onderweg iets te dicht bij een woonboot had gevaren en ook zijn finish niet vlekkeloos verliep.

Maar het weer was prachtig, de sfeer uitstekend en hopelijk doen volgend jaar meer boten van Amycus mee.

Gaby Jungst

Amycus dames snellen tegenstander voorbij