Jeugdroeien

Op 13 april organiseren we weer een open dag waarop je kunt kennismaken met de roeisport.

Ben je onder de 18 jaar en heb je zin om lekker buiten op het water te sporten? Kom dan eens kijken bij de Twentse Roeivereniging Amycus! Roeien is een vrijwel blessurevrije sport, waar je zoveel energie in kunt steken als je zelf wilt. Je kan wedstrijden roeien, maar ook als je gewoon lekker recreatief bezig wilt zijn op het water is het een leuke sport. Je hoeft met roeien dus echt niet te wachten tot je gaat studeren, wat vaak wordt gedacht.

Het botenhuis van Amycus ligt op een mooie plek aan het Twentekanaal, vlakbij de Wierdense brug. Je kunt vanaf hier prima over langere afstanden aan je techniek werken, maar we roeien net zo gemakkelijk het centrum van Almelo binnen. Altijd gezellig!

 Als beginnend jeugdroeier mag je de eerste keer mee komen roeien, daarna kun je beslissen of je deelneemt aan de introductiecursus van 10 lessen. Hiervoor vragen we een vergoeding van €50,00. Wanneer je besluit om na de introductiecursus lid te worden dan wordt dit bedrag verrekend met de jaarcontributie. Het is mogelijk om op elk moment in te stromen, maar de jaarlijkse introductiecursus start altijd na de Open dag in het voorjaar. Dit is namelijk de meest gunstige periode om te beginnen. Word je lid van Amycus dan ga je door met roeien in de skiff en roeien en leren sturen in een ploeg. Wanneer je coach vindt dat je er klaar voor bent dan kun je verschillende examens doen en als je slaagt krijg je een vaarbewijs.

De jeugd traint op dinsdagavond van 19.00-20.30 uur (zomertijd) en op zondagochtend van 10.00-11.30 uur (zomer en winter). In de winterperiode is er op dinsdagavond de mogelijkheid om deel te nemen aan indoortraining.

We organiseren met enige regelmaat leuke activiteiten, zodat je elkaar ook beter leert kennen.

Heb je interesse?

Houd dan rekening met de volgende zaken:

Wil je leren roeien dan is een zwemdiploma uiteraard vereist. Je moet minimaal 1.50 meter lang zijn om fatsoenlijk in een boot te passen. Ben je kleiner, dan kom je op een wachtlijst. Een leeftijd van 11-12 jaar heb je sowieso nodig, omdat roeien fysiek best zwaar is en je je goed moet kunnen concentreren.

Wat heb je verder nog nodig?

Je hebt natuurlijk gympen en sportkleding nodig, het liefst aansluitend, zodat je kleding niet achter bankjes of riemen blijft haken. Ook dragen we altijd een fluorescerend t-shirt, zodat we goed zichtbaar zijn op het water. In de loods hangen ook hesjes die je hiervoor kunt gebruiken.

Op het water kun je snel verbranden, zorg dus dat je altijd goed beschermd bent tegen de zon. Als het koud is draag dan meerdere laagjes dunne kleding over elkaar, liefst met een winddicht jasje.

Heb je nog vragen?

Wil je meer informatie over jeugdroeien of wil je meedoen? Mail dan naar de jeugdcoördinator: jeugd@amycus.nl 

Back To Top