Toertocht Utrecht

Op 5 September namen een aantal leden van Amycus deel aan een Toertocht in Utrecht, georganiseerd door de Activiteitencommissie. We vertrokken om 8u vanaf Amycus. Het was nog zomer en een prachtige warme dag. We waren te gast bij Roeivereniging Viking. Hier werden we hartelijk ontvangen met koffie en een lekkere koek.

Viking is samen met 2 Studentenroeiverenigingen Triton en Orca gevestigd aan de Verlengde Hoogravenseweg in Utrecht. Elke vereniging heeft een eigen botenloods aan het Merwedekanaal vlak naast/onder de Ring Utrecht met aan de overzijde Holland Casino Utrecht en Van der Valk Hotel Utrecht (herkenningspunten). Boven de loodsen is een groot verenigingsgebouw met een enorm terras met uitzicht op het water. 

We zijn met 4 boten (Wherry’s) te water gegaan. Omdat we met 14 personen waren, hadden we 2 boten met 4 personen en 2 boten met 3 personen.

Na een stukje Merwedekanaal, Vaartsche Rijn (onder Station Vaartsche Rijn door), rechtsaf de Kromme Rijn op, langs Stadion Galgenwaard een prachtige route onder de bomen. Dat was fijn vanwege de brandende zon. Het was best druk op het water omdat er Introductieactiviteiten werden gehouden voor studenten. Jan Wever heeft zelfs zijn kleindochter nog gespot!. De Kromme Rijn hebben we een heel eind gevolgd tot we na 8,5 km bij Theehuis Rhijnauwen aankwamen. Hier hebben we aangelegd en heerlijk geluncht met pannenkoeken, broodjes geitenkaas, etc. Na een uurtje vertrokken we weer over de Kromme Rijn terug. Alleen hebben we er toen voor gekozen om over de Oude Gracht dwars door het Centrum van Utrecht terug te roeien en na 13,5 km kwamen we weer aan bij Viking. 

Alle deelnemers én organisatie bedankt voor deze leuke dag!

Wie waren er mee: Anneke, Gerard, Maria, Loes, Ben, Paula, Alice, Bert, Jaap, Maria, Ron, Jan, Maaike en Liesbeth