Tromp Boat Race 2022 (zaterdag)

Zaterdag ochtend 5.10 uur, ik schrik wakker en zie dat ik nog 5 minuten mag blijven liggen. Ik besluit er uit te gaan een hele dag nog voor me. Terwijl ik langzaam wakker wordt vraag ik me af wie dit heeft bedacht, op je vrije  dag zo vroeg eruit. Het antwoord staat voor de spiegel en de eerste glimlach is binnen voor vandaag. Om 6.00 uur rijdt ik bij Amycus weg met de grote Botenwagen richting Hilversum. Onderweg heb ik afgesproken met Hans Hummelink en Robert Duzijn van Daventria waarmee ik al jaren deze wedstrijd bezoek. Bij Apeldoorn staan Robert en Hans mij op te wachten met de Botenwagen van Daventria en rijden we achter elkaar naar Hilversum. Dit jaar Robert voorop, hij mag straks bij de poort van RV  Cornelis Tromp zorgen dat we weer  de beste plek voor onze Boten wagens krijgen en dat gaat goed, een jaarlijks terugkerend ritueel.

7.30 uur Staan we op de plek aan het begin van het terrein en High fiven we omdat het opnieuw weer is gelukt. De Drie musketiers zijn gearriveerd.

Zoals altijd, beginnen we ons in te dekken voor de wedstrijd. De een is weer veel te laat in bed gekomen, de ander werkt veel te veel, en weer een ander is geopereerd aan zijn wijsvinger en heeft de dag ervoor zelf maar even de hechtingen uit zijn rechter wijsvinger gehaald omdat dat zo lastig roeit. Zoals altijd sluit Hans dit gejank af met: Gedoe!! Mannen!!.

We gaan aan de slag.

Boten opriggeren, rug nummers halen, omkleden, geen koffie deze keer, en het water op.

Het is nog een beetje mistig , we roeien “op” langs de Vreelandseweg over het Hilversumse kanaal.

Het oproeien is echt heerlijk.

Als we de start  zijn gepasseerd beginnen we direct met “ op lijnen”   op nummer. Al wachtent op de start zien we  bekenden en praten we bij. Het is al jaren een rondreizend circus al deze  deelnemers, we (her)kennen elkaar inmiddels.

Onze Duitse vriend Dieter Friederich is ook aanwezig  en met een vrolijke Grusse gaan we van start.

Hans mag als eerste van de drie, vervolgens Robert en ik mag als laatste. De wedstrijd loopt voorspoedig. Althans., Tijdens de race begint Hans zijn boot wat te rammelen en blijkt dat de druk stang niet goed vast zit ( les 1 opriggeren van een skif: Doe dit altijd zelf!!) Robert is getuige van een gestresste mederoeier die het er allemaal niet mee eens is en tijdens de wedstrijd dit uit aan zijn tegenstanders.

Zelf roei ik voor wat het waard is en besef me halverwege de wedstrijd dat het zelf uithalen van die hechtingen toch niet zo’n goed idee was……….. de rechter wijsvinger heeft tijdens het roeien een belangrijke functie……..

Ondanks alles komen we tevreden de Finish over en is de uitslag in lijn van de verwachting. We komen wel steeds weer dichter bij elkaar. De discussie of ik nou steeds sneller ga roeien of de anderen steeds langzamer, laten we achterwege.

Het is 11.00 uur, om 16.00 uur de volgende wedstrijd.

De tijd die volgt is koffie met appeltaart, kleding kijken en wat afspraken maken met Roeigoed, en natuurlijk een bezoek brengen aan onze vriendinnen van de Hamburgertent op het terrein. Hier ontstaat een culinaire discussie die past bij de humor van de drie musketiers, ik zal u de details besparen.

14.00 uur, Erik , Ramon, Arjan , Maikel ( die van dat Blik, man) en Maaike arriveren. Wij wachten nog op Johan Bollen en Dirkje Rengerink van Daventria. Samen zullen we straks strijden om de eer. Een Amycus 4 en een combi Daventria en Amycus ( de Drie Musketiers aangevuld met Johan Bollen, of ook wel door ons zelf benoemd de Fab. Four , in alle bescheidenheid ) Het opriggeren doen we samen er hangt een prettige sfeer. Onze Stuur Dirkje Rengerink stuurt voor het eerst en dat vindt ze best wel spannend. Als we de start zijn gepasseerd 16.00 uur  begint het wachten. Hans Hummelink wordt steeds opgewekter omdat ook RV Cornelis Tromp  een probleem heeft met de tijd waarneming.

16.45 Start begint, en er wordt handmatig geklokt ( just like old times)

Het HM4+  is een sterk veld met veel oude bekenden… en veel top roeiers aan boord van de andere ploegen. Geen probleem, we gaan van start en maken er het beste van. Het loopt lekker. Hier en daar worden we ingehaald en het lijkt of onze Amycus vrienden in zicht komen of lopen we toch weer iets uit, het blijft spannend tot het einde. Dirkje stuurt ons vol trots naar de Finish en is tevreden, en dus wij ook.

Als we weer aan wal zijn ruimen we de boten op en mogen we een biertje drinken met elkaar.  Het is weer gezellig als altijd. Geen tijden dus,  het blijft tot de volgende dag spannend wie er heeft gewonnen.

We gaan richting huis. We groeten onze Hamburger vriendinnen nog even en beloven volgend jaar weer terug te komen en rijden terug naar het Oosten van het land

20.30 uur …… we zijn weer thuis

Zondag 10.00 uur Amycus ploeg was de snelste ( weer een Blikm…………)

Het trainen voor de volgende wedstrijden, November Vieren en de “ Hel” kan beginnen.

Verslag Rob, verslag wedstrijden zondag volgt zsm.

Uitslagen vindt u hier Foto’s komen in de loop van deze week hier

..