De Roeiergometer wedstrijd 2022

(NB: Gewijzigde uitslag)

De inmiddels jaarlijkse wedstrijd op de roeiergometer voor mannen, dames en jeugd voor Amycusleden werd op 27 februari gehouden.
Ingrid Postel was de grote animator bij de jeugd en met veel succes. Dat lees je elders.
Voor de dames was een nieuwe wisselbeker ter beschikking gesteld.
Deze nieuwe beker is nu even groot als de mannenbeker. Maar de enige deelneemster wilde geen wedstrijd roeien zonder mededinging om dan zo deze beker te verkrijgen. Dus dames van Amycus: volgend jaar dus toch maar de huiselijke besognes  aan de partner overlaten (indien dat het bezwaar was) en kom ook om te strijden voor die dames-ergometer-beker.                                 

De mannen streden in 3 sessies om de medaille, want Gert-Jan Maarleveld was weer de snelste, waardoor de naam van de beker opnieuw bevestigd werd. Alle deelnemers werden getrakteerd op krentenwegge met roomboter.     De uitslag van de heren: eerst de echte tijd  en vervolgens de tijd na correctie voor leeftijd en gewicht:

NaamRoeitijdCorrectie lft/gewicht
  minutensecondenminutenseconden
1Gert Jan731555
2Gerard728627
3Eric77640
4Hans H.736649
5Jan916653
6Wilton7675
7Sebastiaan vd W.7976
8Ramon73077
9Arjan736726
10Jeroen81736

Er was geen aanmoedigingsprijs voor de laatste, maar zoiets kun je ook niet aan jezelf uitreiken! Maar wel drong tot mij door, dat na de inertie tijdens de Coronaperiode ik weer aan de slag moet met mijzelf. Ook een goede aansporing! Of dit voldoende is voor mij zie ik en zien jullie dus volgend jaar. 

Jan Wever

NB : in de uitslag die zondagavond is gepubliceerd zijn de correctiefactoren voor leeftijd en gewicht niet overal juist toegepast. In de bovenstaande uitslag is dit hersteld. Zoals u zelf kunt vaststellen heeft Jan geen aanmoedigingsprijs nodig (Arend).