Goud voor Martine Veldhuis bij EK

Goud voor Martine Veldhuis bij EK


Bij de Europese Kampioenschappen in Poznan (Polen) heeft Martine Veldhuis de gouden medaille behaald in de lichte damesskiff (LW1x). Martine leidde van start tot finish. Aanvallen van de Italiaanse en Zwitserse skiffeuses wist zij geroutineerd te pareren.  Na een 7e plaats bij de WK 2018 en een finaleplaats in 2019 zet zij hiermee voorlopig een kroon op haar werk.  De basis van dit succes is ongetwijfeld gelegd door Ebbo Storm van Leeuwen. Na de nationale titel in de M162x, samen met zus Marike in 2012, werd zijn werk overgenomen door Henk Suvaal. Dit leidde tot winst in het Development Klassement in 2015. Na de overstap  naar het studentenroeien (Nereus) volgden veel (inter)nationale successen waaronder twee zilveren medailles op de WK’s onder 23 in de LW4x (2017 en 2018) .

U kunt de wedstrijd van Martine hier terugzien.

2 thoughts on “Goud voor Martine Veldhuis bij EK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top