Oude IJsselregatta 2021

Oude IJsselregatta 2021

Zaterdag 4 september 2021 mochten Herma, Gert-Jan, Rob en Hans het genoegen smaken eindelijk weer aan de start te liggen van een roeiwedstrijd. De laatste corona bestendige wedstrijd die in Nederland is georganiseerd was onze eigen Cottwich Almelo Regatta in 2020.

De Oude IJssel is, zoals bekend,  een schitterende rivier die door een sprookjesachtig Achterhoeks landschap meandert.

De wedstrijd start in Doesburg en 12 km later wordt de finish bereikt in Doetinchem, voor de deur van de organiserende roeivereniging “De Ank”.

Om deze idylle maximaal te beleven besloten Uw verenigingsgenoten de 12 km ook op te roeien.

De mogelijkheid bestond ook om het oproeien te laten voor wat het is en in Doesburg te starten, waar in grote getale gebruik van werd gemaakt. Toch jammer: het is alsof je de Tour de France op een elektrische fiets rijdt: het voelt toch net even anders.

Het resultaat van onze inspanningen was dat Hans zijn veld won. Ook Herma en Gert-Jan wisten hun veld gecorrigeerd voor leeftijd te winnen en kregen een wel heel fraaie bokaal uitgereikt. Besloten is deze een tijdje op de vereniging ten toon te stellen. Rob tenslotte was nog zoekende naar zijn pré-corona vorm, die hij ongetwijfeld binnenkort weer gaat vinden.

Al met als een fantastische dag: weer heerlijk, sfeer perfect en een prima wedstrijdorganisatie: wie gaat er volgend jaar met ons mee ?

Uitslagen vindt u hier.

Verslag Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top