Hollandia Roeiwedstrijden/Aegon NK Klein 2018

© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Vrijdagavond, na een warme dag, verscheen bij een ondergaande zon Merijn aan de start voor de Hollandia roeiwedstrijden op de Bosbaan. Evenals vorig jaar wordt deze wedstrijd gecombineerd met het NK kleine nummers (skiff en twee zonder).  Inmiddels is Merijn doordrongen van het feit dat hij het nu moet opnemen tegen de echt grote jongens in de meest letterlijke betekenis van het woord (J181x, vorig jaar J161x). Vorig weekend was hij teleurgesteld over het verloop van de Skollcup. Na een rommelige start vond hij zichzelf terug op de laatste plaats van zijn heat. De onrust bleef hem de hele wedstrijd parten spelen en leidde uiteindelijk tot een tegenvallend resultaat.

Wijzer geworden door deze ervaring besloot hij zijn timetrial , voorafgaande aan het NK , beter in te delen. Bij deze timetrial plaatsen de 24 snelste roeiers zich voor de kwartfinales.  Merijns uitgangspunt was een lager baantempo en een zo vlak mogelijk gevaren race met een goede tijd als resultaat. Een plaats in de kwartfinale is op dit moment te hoog gegrepen. Hij genoot de twijfelachtige eer om als laatste te mogen starten. In een soort vacuüm moest hij zijn race afleggen. Geen contact met de voor hem gestarte roeiers (steeds om de 25 seconden gestart). Op de hielen gezeten door kamprechters, die ook naar huis wilden, slaagde hij in zijn opzet. De tijd (7:37 over 1900 m) was iets sneller dan op grond van zijn trainingstijden werd verwacht . Met een blij en tevreden gevoel was hij ‘s avonds om 12 uur terug in Almelo. Over 14 dagen volgt een optreden in het buitenland. Net als vorig jaar neemt Merijn deel aan de regatta in Bremen. In Duitsland kent men ook gewichtsklassen voor junioren. Merijn zal starten in het lichte veld.

Het zal u niet ontgaan zijn dat gisteren de Open dag heeft plaats gevonden. Daarnaast reisden Eric en Rob af naar de Achterhoek voor de tweede editie van de Oude IJssel Race waar ze veel oude bekenden troffen.

Mocht u evenals ondergetekende vinden dat de berichtgeving op de website tamelijk eenzijdig en niet geheel onpartijdig is, nodigen we u graag uit uw bijdrage te leveren . Een grotere diversiteit kan deze website  een meer dan noodzakelijke kwaliteits- impuls bieden. Graag plaatsen we bijdragen van leden. Ten onrechte wordt op deze site geen aandacht besteed aan de vele andere activiteiten en aspecten die onze vereniging de moeite waard maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.